LİSE BAHÇESİNE ANAOKULU MECLİS GÜNDEMİNDE

25.11.2022

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya Muratpaşa Anadolu Lisesi bahçesine yapılmakta olan prefabrik anaokulunu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

LİSE BAHÇESİNE ANAOKULU MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Antalya Milletvekili Zeybek, Antalya Muratpaşa Anadolu Lisesi bahçesine prefabrik anaokulu inşa edilmesinin yaratacağı sorunların veliler ve öğretmenler tarafından gündeme taşınmasına rağmen, lise bahçesine oldubitti ile anaokulu yapılmasının gerekçesinin açıklanması gerektiğini belirtti. CHP’li Zeybek, okul yapılmasına karşı olmadıklarının aksine öğrenciler özellikle de okul öncesi öğrenciler için anaokulu yapılmasının iyi olduğunu ancak bu okulun neden bir başka okulun bahçesine yapıldığının açıklanmasının gerektiğini belirtirken, bu inşaatın bütçesi ve ihale sürecinin ise hala belirsizliğini koruduğunu belirtti.

RANT İÇİN KUPON ARAZİ VAR AMA ANAOKULU İÇİN ARAZİ YOK

CHP’li Zeybek verdiği soru önergesi sonrası yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Lise çağındaki öğrencilerin bulunduğu bir alana okul öncesi öğrencilerin bulunacağı bir yapının yapılacak olmasına öğrenci velilerinin, sendikaların ve öğretmenlerin haklı itirazları bulunmaktadır. Ayrıca mevcut lise bahçesinde öğrencilerin kullanım alanını da daraltan bu uygulamanın yaratacağı fiziki sıkıntılarda yaşanacaktır. Rant için onlarca kupon arazi bulan AKP, anaokulu için arazi bulamayıp başka, bir okulun bahçesini mi bulmuştur. AKP’nin eğitim politikası da diğer tüm politikaları gibi iflas etmiştir, bilimsellikten uzak, oldubitti ile yapılan prefabrik yapılarda hem okuyan öğrencileri, hem de bahçesi daralan diğer lise öğrencilerini de mağdur edecektir. Bu uygulamada ayrıca ihale süreci de şeffaf değildir, bu yapıyı hangi firma kaça yapmaktadır, bir diğer konu ise bu uygulamanın Antalya’da başka okul bahçelerinde de yapılacağına dair iddialardır. Bunların netlik kazanması şarttır.”

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek verdiği önergede şu sorulara yer verdi;

Antalya Muratpaşa Anadolu Lisesi bahçesine anaokulu yapılmasının gerekçesi nedir?

Muratpaşa Anadolu Lisesi bahçesine anaokulu yapılmasının yaratacağı pedagojik sorunlar üzerine bakanlığın yapmış olduğu bir çalışma ya da değerlendirme var mıdır? Var ise sonuçları nedir?

Muratpaşa Anadolu Lisesi bahçesine yapılacak anaokulu ihalesi yapılmış mıdır? Yapılmış ise bu ihaleyi hangi firma, ne kadar tutara almıştır?

Muratpaşa Anadolu Lisesi bahçesine anaokulu yapılması ile lise öğrencilerinin ve öğretmenlerinin dinlenebildiği bahçe alanının daralmasının yaratacağı sorunlar üzerine çalışma yapılmış mıdır?

Muratpaşa Anadolu Lisesi’nin laboratuvar, resim, müzik odası ve benzeri eksiklikleri var mıdır? Var ise bu eksikliklerin tamamlanması yerine anaokuluna bütçe ayrılmasına hangi yetkili merci karar vermiştir?

Muratpaşa Anadolu Lisesi bahçesine anaokulu yapılması ile gündeme gelen proje dikkate alındığında Antalya’da buna benzer lise ve ortaokul bahçelerine yeni anaokulları yapılması planlanmakta mıdır? Planlanmakta ise hangi okulların bahçesine kaç tane anaokulu inşa edilecektir?

Muratpaşa Anadolu Lisesi bahçesine anaokulu yapılması ile gündeme gelen proje Avrupa Birliği ile yapılan bir protokol sonucu mu yapılmaktadır? Bu protokolün detayları nedir? Bu proje için AB’den sağlanan bütçe var mıdır? Var ise bu bütçe nedir?