Cavit ARI: “Tarihi Antalya Saat Kulesi Restorasyonu Ne Zaman Bitecek?”

21.06.2023



CHP Antalya Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cavit Arı, Antalya Muratpaşa ilçesinde yer alan tarihi saat kulesinin restorasyonunun hala bitmemesini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Tarihi Saat Kulesinin Restorasyonu En Kısa Zamanda Tamamlanması Gerekmektedir.

“Cumhuriyet Caddesinde Kalekapı Mevkiinde bulunan Tarihi Saat Kulesi Antalya’nın en önemli tarihi eserlerindedir. Antalya ile ilgili tarihi ve turistik tüm tanıtımlarda kullanılan eserlerdendir. Ayrıca şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettikleri ve gördükleri Kalekapısı mevkiinde yer alan Saat Kulesi ve Yivli Minare ile bir bütünlük arz eder durumdadır. Bu tarihi eser yani Antalya’nın en bilinen tarihi eseri Saat Kulesinin restorasyonu ile ilgili olarak, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından çalışma başlatılmış ve 14.02.2022 tarihinde işe başlama, 10.12.2022 tarihinde işin bitişi tarihi olarak ihale yapılmıştır. Çalışma sürecinde de yine Saat Kulesi çalışma için de etrafı kapatılmış ve bu şekilde çalışma başlatılmıştır.

Gelinen süreç itibariyle işin teslim tarihinden bugüne altı ayı geçen bir süre olmasına rağmen halen Saat Kulesi etrafı çevrili vaziyette bekletilmektedir. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistler bir taraftan bu eseri göremediği gibi bir taraftan da geciken restorasyon şehirde de rahatsızlık yaratmaktadır.”

Arı, Bakan Ersoy’a şu soruları sordu: Saat Kulesinin restorasyonunun gecikme sebebi nedir? Restorasyon ne zaman bitirilecektir?