BİN SELAM OLSUN ÇAĞIN EN BÜYÜK DEVRİMCİSİNE!

10.11.2022

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bedenen aramızdan ayrılışının 84’uncu yıl dönümünde Antalya’da da törenlerle anıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene CHP YDK Üyesi Garip Erdoğan, CHP Antalya İl Yöneticileri, İlçe Başkanları Gençlik Ve Kadın Kolları, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anıta çelenk sunumunun ardından, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz basın açıklaması düzenledi.

Bugün 10 Kasım, Büyük Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yıldönümü… Atatürk’ü anlatmaya ne sayfalar yeter ne kitaplar! Atatürk kimdir diye özetlemek gerekirse; Atatürk strateji ustası bir askerdi. Atatürk bağımsızlıkçı bir liderdi. Atatürk çağın en büyük devrimcisiydi. Ne mutluyuz ki bizler onun kurduğu Cumhuriyetin, fikri hür vicdanı hür yurttaşlarıyız! Emperyalizme karşı o, “Ya İstiklal ya Ölüm!” diyen bir ulusal kurtuluşçuydu! Her türlü sömürgeciliğe, manda ve himaye anlayışına karşı o bağımsızlıkçıydı! Gericiliğe, yobazlığa karşı “En hakiki mürşit ilimdir” diyen bir aydınlanmacıydı! Her türlü saltanata, monarşiye karşı o “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyen bir cumhuriyetçiydi! Diye seslenen CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz konuşmasında şunları söyledi;

“O, fikir hürriyetini baltalayan skolastik zihniyeti yıkan, “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru ve en hakikî tarikat, medeniyet tarikatıdır, medeniyet yoludur” diyen bir ilericiydi!

Onun devrimci mirasına sahip çıkacağız. Onun mirasıyla, Cumhuriyetin kurucu ilkeleriyle sorunu olanlara, Türkiye Cumhuriyeti’ni Ortaçağ zihniyetine sürüklemeye çalışanlara, egemenliği milletten gasp edip bir avuç zümreye teslim edenlere SARAYLARA hapsedenlere, halkımızı aç sefil ve yoksul bırakanlara karşı tarihimizden aldığımız güçle sonuna kadar mücadele edeceğiz! Bizleri asla yıkamazlar! Güçleri yetmez, ömürleri yetmez, yürekleri yetmez!

O ki; bugünleri öngörerek Cumhuriyet’in ve devrimlerin temellerini sapasağlam atmış, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her bir vatandaşın geleceğini emniyet altına almıştır!

Bu sebeple asla unutulmamalıdır ki; 10 Kasım günü, bir matem günü değildir! 10 Kasım, Sosyal Hukuk Devletine sahip çıkma günüdür! 10 Kasım, yobazlığa ve gericiliğe karşı akıl ve bilimi rehber edinme günüdür! 10 Kasım, Cumhuriyet’in kazanımlarını ve değerlerini koruma ve geleceğe taşıma günüdür! 10 Kasım yalnız bir anma günü değil; Büyük Atatürk’ün devrimleri ışığında birlik, beraberlik ve mücadele günüdür!

ÇÜNKÜ BİZLER CUMHURİYETÇİYİZ!

BİZLER DEVRİMCİYİZ!

BİZLER VATANSEVERİZ!

BİZLER ATATÜRKÇÜYÜZ!

BİZLER MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ!

BİN SELAM OLSUN O ŞANLI KOMUTANA!

BİN SELAM OLSUN ÇAĞIN EN BÜYÜK DEVRİMCİSİNE!

BEDENLER ÖLÜR FİKİRLER ASLA ÖLMEZ!

YOLUNDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ ATAM!

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 84’ncü yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyorum. “ dedi.