Lale Karabıyık’tan Bakan Özer’e Yaz Okulu Sorusu!

20.05.2022

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlanması amacıyla verdiği soru önergesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilere uygulayacağı yaz okulu eğitimlerini TBMM gündemine getirdi.

Salgın sürecinde öğrencilerimizin öğrenme kayıpları tespit edilmiş midir?

CHP’li Karabıyık, “Salgın süresince, telafi eğitiminin göstermelik değil, salgının neden olduğu kayıpların katlanarak artmasını önlemek amacıyla, çok boyutlu bir planlama ile yapılması gerektiğini defalarca ifade ettik. Ancak bu yapılmadığı gibi, telafi eğitimi ‘isteyen’ öğrencilere verildi; hatta bu telafi için okulların kendi imkan ve kaynaklarını ayarlaması gerektiği de kamuoyuna yansıdı” dedi.

Önergesinde, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilere yaz okulu uygulamasının başlayacağı duyurulmuştur. Bakan Özer yaptığı açıklamada, “İlk kez bu yaz itibariyle BİLSEM'lerde, sadece BİLSEM'lere seçilmiş öğrencilere değil, tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız.” ifadelerini kullanmıştır” açıklamasına yer veren CHP’li vekilin Bakan Özer’e yönelttiği sorular şöyle:


1.     2-12 nci sınıflara yaz okulu uygulamasına geçilmesinin nedenleri nelerdir?

2.     Salgın sürecinde öğrencilerimizin öğrenme kayıpları tespit edilmiş midir? Tespit edilmiş ise kamuoyu ile neden paylaşılmamıştır?

3.     Ülke genelinde 2-12 nci sınıf düzeyinde kaç öğrenci bulunmaktadır?

4.     Ülke genelinde kaç BİLSEM bulunmaktadır? Mevcut BİLSEM’ler 2-12 nci sınıf öğrencilerinin ihtiyacını karşılayacak kapasitede midir?

5.     Yaz okulu uygulamasının içeriği veli ve öğrencilerle ne zaman paylaşılacaktır?

6.     Her ilde birkaç BİLSEM ile 2-12 nci sınıfların tamamını kapsayacak şekilde yaz okulu uygulaması nasıl yapılacaktır?